PAELLES

A pesar de ser el plat per excelencia dels valencians, a pesar que este plat se fa ya en el restant de l'Estat Espanyol i a pesar de que en cada zona, poble i inclus familia te la seua forma peculiar de fer la paella; per tot aço es mereix tindre una seccio a banda.
Molts son els que asseguren tindre l'autentica recepta de la paella. Aço es impossible ya que la caracteristica fonamental d'este plat es precisament que s'utilisen els ingredients que hi ha en la zona, tenint com a denominador comu l'arros i l'instrument a on es cuina. Per aixo podem trobar paelles tan diferents com la marinera, la de montanya, la de l'horta, etc.; totes bones de menjar y totes autentiques.
Nos agradaria tindre un surtit complet de les paelles que es cuinen en totes les comarques, per lo qual et convidem a que nos les envies a
webmaster@cjav.org i molt gustosament les publicarem.

¡BON PROFIT!

PAELLA DE L'HORTA

Ingredients: 400 gr. arros, 1/2 l. aigua, 250 gr. de conill, 400 gr. de pollastre, 16 caragols, 150 gr. pebrera verda, 120 gr. tomaca rallada, 120 gr. fresols de garrofo, 120 gr. fresols secs, 100 gr. bajoquetes, 2 dents d'all, 4 bris de safra, romer fersc, 1 culleradeta colorant, 1 cullerada de pimento, oli i sal. Per a les pilotetes de carn: 200 gr. de carn picada de porc, 15 gr. manteca, 20 gr. de pa rallat, 1 ou, 1 culleradeta de pinyons, canella i sal.

Es trosseja el conill, el pollastre i les verdure, es preparen les pilotetes mesclant els ingredients indicats, es passen per clara d'ou batuda i es reserven.
Es coloca la paellera en el foc, bubrim el fondo d'oli. Es frig el conill i el pollastre. Sadoba la carn i es tiren ara les verdures, que deuen de ser fresques, se les dona unes voltes i s'aparten cap als cantons de la paellera, deixant el centre lliure. S'afig l'all picat, la tomaca, es sofrig llaugerament i s'agrega el pimento. Es vertix l'aigua i quan trenca el bull, es tira el safra i el colorant. S'incorpora les pilotetes i els caragols. Es deixa reduir l'aigua un poc a foc viu i despres es baixa el foc. Aci es mira el punt de sal i s'afegix l'arros, procurant repartit-lo per tota la paellera. Deu de coure 5 minuts a foc fort i 15 a foc mig. Es remena la paellera de quan en quan i quan es veja l'arros se li tira un miqueta de romer.

TORNAR A PAELLES

PAELLA MARINERA

Ingredients: 500 gr. arros, 250 gr. de sepia, 250 gr. de rap, 250 gr. d'emperador, 8 gambes, 8 clochines, 4 cigales, 250 gr. de chirles, 1 pebrera verda, aigua, 1 dent d'all, 2 tomaques madurs, safra, oli i sal.

Es llava el marisc i el peix. S'obrin al vapor les clochines i les chirles. Es trosseja la sepia, el rap i l'emperador. Es talla la pebrera a trossets i es pela i pica l'all i les tomaques.
En una paellera al foc en un poc d'oli, es frig la pebrera, els alls i les tomaques. S'afig el peix i quan tot estiga casi fet es tira l'aigua calenta (el doble que d'arros) i un poc de sal. Quan trenca el bull es tira l'arros repartit per tota la paellera i es deixa coure 15 minuts. A mitat de la coccio s'agrega el marisc.

TORNAR A PAELLES

PAELLA MISTA

Ingredients: 400 gr. arros, 400 gr. pollastre, 250 gr. conill, 150 gr. magre de porc, 4 blanquets, 1 calamar gran, 4 trocets de rap, 12 clochines, 12 almejes, 8 langostins, 4 gambes, 4 cullerades de pesols, 1 pebrera verda, 2 carchofes, 4 tomaques, 2 dents d'all, safra, 1 llima, 1 culleradeta de pimento, jolivert, oli i sal.

Es trosseja el pollastre, el conill, el magre, la pebrera, carchofes i les tomaques pelades. Es pica finament l'all i el jolivert. Es neteja les almejes, les clochines i el calamar, tallant est ultim en cercols.
En la paellera en oli, es frig tota la carn, quan estiga dorada s'afig la pebrera, els calamars, les carchofes i l'all picat, mesclant-ho tot. Despres s'agrega la tomaca, pimento els llangostins i las gambes. Se li tira l'arros, els pesols, el rap, les almejes i les clochines, se li peguen unes voltes i se li agrega l'aigua (dobre de cantitat que l'arros), es tira es safra i es deixa coure 20 minuts o fins que s'haja evaporat l'aigua. Es deixa reposar uns minuts i llesta per a menjar. Es servix acompanyada en uns trossos de llima i polsejat en jolivert.

TORNAR A PAELLES

PAELLA DE MONTANYA

Ingredients: 1/2 kg. de pollastre i conill. Bajoquetes. 1 pebrera roja. 4 carchofes. Pesols. 400 grs. d'arros. Sal. Safra pur.

Es sofrig la carn i verdures en la paella. S'afig l'aigua fins cobrir la carn i deixar bollir en sal i safra. Despres s'agrega l'arros i quan comence a secar coloquem la verdura fins la seua total coccio.

TORNAR A PAELLES

PAELLA EN VERDURES

Ingredients: 500 grs. d'arros. 2 dl. d'oli d'oliva. 300 grs. de magre de porc trossejat en trossos chicotets. 1 manoll d'alls. 150 grs. de bajoquetes. Pebrera roja. Espinacs. 2 carchofes grans. 1/2 col i flor. 100 grs. de pesols. Pimento, mallat d'alls, tomaca i jolivert, safra, colorant i sal. 6 gots grans d'aigua calenta.

En la paellera es coloca l'oli i a foc lent es sofrig be el magre i totes les verdures que previament s'hauran netejat i trossejat menudament. Quan estiga la verdura tendra, s'incorpora l'arros remenant per a que tambe es sofrija, s'afig el mallat i el pimento i una cullerada de sal. Es remena. Es posa el safra i el colorant. Se l'incorpora l'aigua i a foc viu es bull durant aproximadament 15 minuts fins que es consuma totalment. A mig bollir es rectifica de sal al gust. Es deixa en repos durant uns minuts i es servix.

TORNAR A PAELLES