GASTRONOMIA VALENCIANA

La Nacio Valenciana no es caracterisa tan sols de sol i plaja, oferix a tot aquell que nos visita l'excelent gastronomia en la que conta. Varietat, calitat i tradicio son els rasgos principals dels plats valencians.

Encara que la paella es la regina indiscutible dels plats valencians, no hi ha que descuidar el restant de la nostra cuina. Cuina que va agarrant tintes diferents segons la comarca o zona que nos trobem. Plats mariners i de montanya.

Una de les caracteristiques de la tradicio culinaria valenciana es l'aprofitament fins el maxim dels seu plats. Son, per lo general, plats cuinats en molta paciencia i en molt de temps. En canvi el mateix dinar es la base per al dinar del sia segŁent. Un eixemple practic es el puchero. Les mares feen el puchero, per lo general els dumenges i festes de guardar i lo que sobrava es guardava per al dia segŁent. En la carn sobrant es fea arros en costra, al segŁent s'aprofitava el caldo per a fer fideus o arros caldos. De la mateixa forma passa en el caldero i aixina innumerables plats valencians.

Son totes les que estan pero no estan totes les que son, per lo que si tens qualsevol sugerencia que fer-nos pots enviar-nos un correu a: webmaster@cjav.org i en molt de gust l'atendrem i la publicarem en est espai. Esperem que t'agrade esta seccio i...

°° BON PROFIT !!