COQUES SALADES

D'entre les especialitats culinaries valencianes, mereix apartat especial les coques. A l'igual que la paella, hi han cantitat de varietats diferents segons les zones d'a on son iriginaries. Per un costat vos presentem el tipo de pastes o masses i per l'atre les farcidures que es lo que en sí lo que diferencien a les coques.
Totes les coques es couen a forn mig pero en la temperatura mes forta en la base ya que les farcidures, al ser humits, humixen les pastes, sobre tot les bases.
Nos agradaria tindre un surtit complet tant de les pastes com de les coques que es cuinen en totes les comarques, per lo qual et convidem a que nos les envies a
webmaster@cjav.org i molt gustosament les publicarem.

¡BON PROFIT!

LA PASTA DE LA COCA

Son moltes i variades les pastes que s'utilisen de base per a fer esta especialitat, aci anem a presentar-vos algunes per a que pogau fer els diferents tipos de coques.

  • PASTA SENZILLA: 1/2 kg. de farina, 1/2 got d'aigua, 1/4 de got d'oli, 25 gr. de rent i un poc de sal.
  • PASTA SENSE RENT: 1 got d'aigua, 1 got d'oli, 25 gr. de sal, un paper de llimonada i 700 gr. de farina.
  • PASTA A LA CERVESA: igual que l'anterior sustituint l'aigua per cervesa.
  • PASTA SEMIFULLOLDRADA: 1 kg. de farina, 400 gr. d'aigua, 25 gr. de sal i 300 gr. de manteca, margarina o mantequilla. S'amassa tot excepte el greix que se li donen dos voltes com si d'un fulloldre es tractara.

Hi han molts mes tipos de pastes i la majoria d'elles son variants sobre tot de la primera a la qual se li afig llet, manteca, etc.

TORNAR A COQUES

COCA FARCIDA

Este tipo de coca es fa en qualsevol tipo de pasta de les anteriors segons les zones i les costums. Tambe varia la farcidura que consistix per lo general per un fregit de tomaca, ceba, albargina i alls. Hi ha qui li afig molletes de tonyina o trossos de qualsevol salao.

TORNAR A COQUES

COCA FLOREJADA

Consistix en una coca feta de pasta senzilla, es a dir, que tinga rent. S'esten la pasta en una llanda i es posen els ingredients damunt. Estos poden ser trossos de: tomaca natural o en salmorra, de pebrera natural o en salmorra, llonganiça vermella o blanca o de les dos, botifarres i d'anchoves o qualsevol salao.
El nom li ve pel colorit que te degut als seus ingredients.

TORNAR A COQUES

COCA DE TONYINA

Esta coca es tipica de la comarca de l'Alacanti. Este tipo de coca es tapada o farcida i la farcidura consistix en prou ceba fregida mesclada en abundants molletes de tonyina. Hi ha qui li afig pesols.

TORNAR A COQUES

COCA SALADA

Este tipo de coca es com l'anterior, es a dir sense tapar. Els ingredients son tomaca fregida en alls que posa damunt de la pasta i, damunt de la tomaca, trossos d'anchova, o melva, o sardina de caixco o qualsevol tipo de salao o una varietat d'este.

TORNAR A COQUES

COCA DE MOLLETES

Per a este tipo de coca s'utilisa la pasta semifulloldrada o be pasta de fulloldre que es cobrix per damunt per les molletes es fan de la següent manera: 1/2 kg. de farina, 1/2 got d'oli i un poc de sal; es mesclen tots els ingredients pero sense apretrar per a que queden les molletes caracteristiques. Es puncha per tota la coca i es cou a forn mig.
Hi ha qui li posa per damunt trossets d'anchoves sustituint la sal en l'elaboracio de les molletes.

TORNAR A COQUES

COCA DE PEBRERA

Este tipo de coca es destapada i els ingredients de la farcidura consistixen en pebreres i albargines torrades al forn, se'ls lleva la pell, es mescla i es condimenta en un poc d'oli d'oliva, sal i all. Es posa per damunt de la coca, es deixa fermentar i es cou a forn mig.

TORNAR A COQUES