BUNYOLS I PASTES FREGIDES

D'entre els postres tipics valencians, en la seua especialitat de fregits, destaquen els bunyols. Encara que en el restant de l'Estat Espanyol tambe es fan, en les nostres comarques destaquen en la gran cantitat de variants. Aci vos presentem una minima part. Tambe hi ha unes atres pastes que volem incloure dins de les especialitats fregides.

BUNYOLS

En parlar de bunyols, en Valencia els associem a les nostres festes principals. Sobretot a les Falles, a la Fira de Juliol i al dia de Tots Sants.

Per estes dates en gran numero d'establiments i en numeroses parades a l'aire lliure nos oferixen els tipics bunyols acabats de fer i calents, per a consumir-los en un bon chocolate o a soles.

Els ingredients son: farina, aigua, rent i sucre per damunt. I, naturalment, oli per a fregir-los.

En aigua tibea es desfa el rent i se li afig la farina. Quan esta pasta blanca ha reposat i ha pujat un poc, es formen els bunyols en la ma, a pessics, i es frigen en prou d'oli.

En traure'ls de la paella, es tira un poc de sucre per damunt. Es aconsellable consumir-los acabats de fer.

TORNAR A BUNYOLS I PASTES FREGIDES

BUNYOLS DE CARABASSA

Es una varietat de bunyol. A la pasta del bunyol se li afig carabassa bollida o torrada i en aixo radica la diferencia.

TORNAR A BUNYOLS I PASTES FREGIDES

BUNYOLS DE POMA

En la comarca del Raco d'Ademus s'elabora esta varietat de bunyols. Van farcits de poma torrada feta confitura.

TORNAR A BUNYOLS I PASTES FREGIDES

ORELLETES

Estes pastes fregides son tipiques de la comarca del Camp del Turia i del Maestrat a on les elaboren nomes a nivell cassolà. Les materies que componen este producte artesanal son: ous, oli, anis dolç i farina. En un recipient es barregen els ous, l'oli i l'anis. S'afig la farina que admeta, es pasta tot fins a conseguir una pasta fina i homogenea. Es formen boletes de la grandaria d'un anou i, entre dos papers untats d'oli, s'esten en una rodeta fins a conseguir la grandaria d'un plat de postres. Es frigen en oli molt fort i, ajudant-se en dos canyes, se'ls va donant forma d'orella. Quan es trauen de la paella es banyen en mel i per a acabar cal tirar anisets per damunt.

TORNAR A BUNYOLS I PASTES FREGIDES

NEGOCIS

En la comarca de la Safor, especialment en Ador, son tipics estos rollets fregits, fets en ou, sucre, farina, ralladures de llima i papers de llimonada.

En traure'ls de la paella, els banyen en sucre que quasi te el punt del caramel i seguidament els tiren sobre sucre en gra, formant d'esta manera una capa cloixent.

Duren de 15 a 20 dies i tenen un sabor molt agradable.

TORNAR A BUNYOLS I PASTES FREGIDES